АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАЛЕНТИН КАРДАМСКИ: ВСИЧКИ ГРАЖДАНСКИ СВОБОДИ СА УНИЩОЖЕНИ

Валентин Кардамски
28.12.2023 / 15:34

Това коментира пред БНР Валентин Кардамски, ръководител на сайта "Критично.бг".

"Жертва сме на това, че беше сменен политико-икономическия строй. В момента сме в някаква форма на "демократичен" феодализъм. Свободата е атакувана и убита в България с думата демокрация. Самата демокрация в България се преоблече в кавички. Тя стана комична. Тя е псевдо. Тя е жалка в момента и е оръжие срещу нас самите. Всеки, нарекъл се демократ и изповядващ демокрацията в България, всъщност е деспот и по този начин те образуваха сглобката".

Според него явлението "сглобка" представлява нова форма на социално-икономически ред:

"Това е феодализъм и феодалът в лицето на сглобката ни казва "Ние имаме от вас само нужда, когато трябва да гласувате". Точно така се получава. Оказа се, че всички искат в сглобката. Няма значение дали в момента са в нея или са извън нея. Единствено изключение правят "Възраждане", които знаят, че ако влязат в сглобката, значи да бъдат унищожени. Всички останали искат да бъдат в сглобката. Но в нея има място само този, който носи добавена стойност, колкото е нужна, за да се разпределят порциите на властта и парите същевременно. Повече място няма".

По думите му главният болт на сглобката се нарича ГЕРБ и Борисов. Това е оста, която държи колелетата, подчерта Кардамски и добави, че ДПС също са във властта.

"Сглобката е държавата. Сглобката по същество е бордът на директорите на няколко партии, които са усвоили всички власти и свободи в България и се накичиха с табелки демократи. Това може спокойно да продължи и след март, когато ще бъде въпросното танго, до изборите в САЩ или до февруари 2025 г., когато трябва да встъпи новият президент на САЩ".

Според него в момента ние нямаме политики, които да са насочени към бъдещето, за благоденствие и стабилно икономическо развитие.

В предаването "12+4" Кардамски коментира и новината за влизането на България в Шенген по въздух и вода:

"Каква е икономическата и социалната полза никой не знае, опасявам се, че и от властта не знаят, а им трябва като етикет. Онова, което ни казват от Холандия и Австрия е, че ни дават Шенген като грип, който се разпространява за България и Румъния по въздушно-капков и морски път. Онова, което е полезно за България, в истинския смисъл на думата – т.нар. сухопътен Шенген, ще го видим някога, през 2025 г."

По думите му тенденциите са, че са унищожени всички граждански свободи. "Още по-голямата тенденция е, че мрънкащо им ги дадохме, нямаме абсолютно нищо против", категоричен бе той и отбеляза промените в Конституцията и демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Искаха да докажат на малкото, които ги подкрепят, че мнозинството няма думата".

Валентин Кардамски отбеляза и ескалацията на общественото напрежение в различни страни в Европа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев