АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАКРОН: В НЯКОИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ И САЩ ИМА СЪМНЕНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА УКРАЙНА

Макрон
21.12.2023 / 09:50

В телевизионно интервю за "Франс5", президентът на Франция Еманюел Макрон призна, че в някои европейски страни и в Съединените щати има съмнения за бъдещето на Украйна, но Франция смята за важно да попречи на Русия да спечели конфликта. Той не изключва възможността да покани руския президент Владимир Путин през 2024 г. за мирни преговори за Украйна като отговор на журналистически въпрос дали Путин ще бъде сред поканените на честването на 80-годишнината от десанта на съюзниците в Нормандия.

По повод приетите във вторник ограничителни текстове в имиграционния закон, довели до оставка на министъра на здравеопазването, Макрон подчерта, че страната му ще продължи да приема чужденци, по-специално кандидати за убежище и студенти, предаде БТА.

Новият закон предвижда ограничителни мерки, сред които по-дълъг срок, 30 месеца, през който чужденците от страни извън Европейския съюз трябва да са работили във Франция, за да имат право на социална закрила. Отменя се френското гражданство по рождение, а събирането на семейства на чужденци във Франция изисква вече стабилни доходи и здравна застраховка.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев