АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Спешно отделение МБАЛ Хаджи Димитър
15.12.2023 / 17:13

Кметът Стефан Радев присъства на откриването на спешното отделение в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Той поздрави екипа на болницата за всеотдайността, с която работи, както и за устрема за развитие и усъвършенстване.

„Община Сливен направи много, за да го има днес това отделение. Ще продължаваме да помагаме на всички, които се развиват, които гледат напред“, заяви кметът.

Той благодари на екипа затова, че ежедневно се бори за живота и здравето на гражданите на Сливен.

„На всички наши съграждани пожелавам състоянието им да не налага спешна помощ, но когато е необходимо, да могат да разчитат на по-качествена и по-адекватна помощ, каквато е голямата цел на всички инвестиции, които се правят в здравеопазването“, допълни Радев.

„Правилната преценка при разпределяне на болните за настаняване в здравно заведение е съществен фактор. В първите часове на съдовите заболявания точното и експертно действие е от жизнена важност за пациента“, отбеляза управителят на болницата доктор Пенко Пенков.

Специализираното спешно отделение e второто в общината. Разполага с кардиоцентър и мозъчно-съдов център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания. В него има 4 интензивни легла и триаж с 2 места за постоянно наблюдение.

На церемонията присъстваха още областният управител Маринчо Христов, изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, началникът на ВMA-Сливен полк. д-р Илиан Комитов, директорът на РЗИ-Сливен д-р Николина Иванова, завеждащият ЦСМП-Сливен д-р Мариета Божидарова, председателят на БЛС-Сливен д-р Богдан Сотиров, управителят на ДКЦ 1 д-р Атанас Грунов, преподаватели в Медицински колеж-Сливен и здравни специалисти.

Отец Евгений от храм „Св. Димитър Солунски“ отслужи водосвет за здраве.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев