АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: ПОД ЗНАМЕНАТА НА ЕВРОАТЛАНТИЗМА И РУСОФОБИЯТА РЕАБИЛИТИРАТ НАЦИЗМА

Велизар Енчев
15.12.2023 / 08:59

Какви са историческите факти в контекста на поругания паметник на съветската армия и охулването на антифашистката съпротива през Втората световна война. Антифашистката съпротива в Европа през ВСВ е легитимен съюзник на Антихитлеристката коалиция, призната и подпомагана с оръжие от СССР, САЩ и Великобритания.

Партизаните, ятаците, ремсистите и политзатворниците в затворите на Борис |||, включил страната ни в Тристранния пакт на 1 март 1941-а, са не престъпници, а герои, защото са воювали срещу режим-съюзник на Нацистка Германия.

Само исторически неграмотни хора могат да твърдят, че съветската армия е влязла незаконно в България през септември 1944-а. По тази логика и Вторият фронт през Втората световна война, открит от САЩ и Великобритания, също е незаконен, а десантът в Нормандия е агресия срещу германското управление на Франция.

Във всеки учебник по международни отношения може да се прочете: на конференцията в Техеран (28 ноември-1 декември 1943) Сталин, Рузвелт и Чърчил започват разговори по решението в кои държави да влезе съветската армия в похода си към Берлин, кога и къде да бъде открит Втория фронт, какво да е следвоенното устройство на Европа...

Тези дни в сутрешния блок на БНТ десен политик нарече ген. Владимир Заимов руски агент и предател. След като десницата обявява ген. Заимов за предател, тогава какъв е майор Франк Томпсън, който ръководи британската военна мисия към партизанската бригада на Славчо Трънски? И герои ли са жандармеристите, които разстрелват пленения майор Томпсън и двама български партизани?

По дясната логика френските партизани /маките/ и бойните групи в Париж, които са агенти на британското разузнаване по време на войната, също са предатели. Но ако по френска телевизия някой си позволи да нарече борците от Съпротивата престъпници и да обяви за законен колаборaционисткия режим на маршал Петен, той отива директно на подсъдимата скамейка за пронацистка пропаганда. В България тази пропаганда е открита, дори се насърчава и от властта, и от медиите.

Ще го кажа направо - под знамената на евроатлантизма и русофобията радикалната ни десница реабилитира пронацистката власт в Царство България. Затова спешно се нуждаем от Закон за денацификацията.

https://glasove.com/

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев