АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ОБЯВЯВАМЕ БОЙКОТ НА БЕЗЗАКОНИЕТО. ДНЕС ЩЕ ОТРЕЖАТ ГЛАВИТЕ НА ПАМЕТНИКА, УТРЕ НАШИТЕ

Костадин Костадинов
14.12.2023 / 11:54

"Вчера имаше протест, а днес опитахме да направим протест пред трибуната на парламента. Ние ясно и категорично заявихме, че това беззаконие не може да продължи. На председателския съвет Кирил Петков заяви, че има документи за преместването на паметника. Но как, къде, кога, не е ясно. Тези хора лъжат. Това беззаконие трябва да бъде прекратено, за да започнем оттам насетне да водим нормален политически разговор. Защото така ще стане, че днес ще отрежат главите на паметника, утре нашите глави". Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ние обявяваме бойкот на беззаконието", подчерта той и допълни, че условието на протеста е да не се пипа повече този паметник. Ако това не се случи, тогава парламентът няма да работи. Отиваме на предсрочни избори. Това е", категоричен бе той.

"Крайно време е да спрем да тормозим хората по улиците, тъй като всички български граждани са изпратили свои представители в българския парламент. Няма никакво значение, че нямаме мнозинство. Този парламент представлява 40% от българските граждани, а управляващата коалиция има 22,5%. Ние продължаваме да настояваме за референдум за паметника. Парламентът и президентът могат да насрочат такъв. Защо мълчат?! Аз им предложих, те ми казаха - нека се чуе гласът на народа. Ами нека!"

Източник: epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев