АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТЪКЪР КАРЛСЪН: ШЕФЪТ НА ПЕНТАГОНА Е ЗАПЛАШВАЛ КОНГРЕСМЕНИ ЗАРАДИ ОТКАЗА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА КИЕВ

Лойд Остин
08.12.2023 / 11:01

В сряда законопроект за предоставяне на голяма нова помощ на Украйна и Израел, както и за противодействие на Русия и Китай в Азиатско-тихоокеанския регион, не успя да премине процедурно гласуване в Сената

Журналистът Тъкър Карлсън съобщи, че шефът на Пентагона Лойд Остин е заплашил членовете на Камарата на представителите на САЩ, да изпрати техни роднини да се бият в Украйна, ако конгресмените не одобрят отпускането на допълнителни средства за Украйна.

На страницата си в социалната мрежа X (бивша Twitter) журналистът цитира думите на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, които той каза на закрит брифинг в Камарата на представителите.

„Ще изпратим вашите чичовци, братовчеди и синове да се бият с Русия“, обещал Остин.

„Администрацията на Байдън открито заплашва американците за Украйна“, убеден е Карлсън.

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Капитолийския хълм през октомври за допълнителни бюджетни средства през фискалната 2024 г. Тя започна в Съединените щати на 1 октомври, основно за оказване на помощ на Израел и Украйна. Както и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеански регион (АТР).

Общо изпълнителната власт, ръководена от американския президент демократ Джо Байдън, би искала да получи около 106 милиарда долара за тези цели.

В сряда законопроект за предоставяне на голяма нова помощ на Украйна и Израел, както и за противодействие на Русия и Китай в Азиатско-тихоокеанския регион, не успя да премине процедурно гласуване в Сената.

По-нататъшната съдба на искането и алтернативните законопроекти остава неясна.

Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса наскоро се обявиха против продължаването на предоставянето на финансова помощ на Киев.

Председателят на долната камара на Конгреса, републиканецът Майк Джонсън, предупреди няколко пъти. Той визираше намерението си да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна със затягане на контрола над южната граница на САЩ. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл се изказа в подобен дух.

Въпреки факта, че Байдън направи специално обръщение към Конгреса , призовавайки депутатите да одобрят подобни разходи, преди да заминат за коледните празници.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев