АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ ЗА ДЕНКОВ: ТОЙ ИМА ПО-НИСКО ДОВЕРИЕ ОТ КАБИНЕТА НА ВИДЕНОВ. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски дава изявление в кулоарите на Народното събрание - 29 ноември 2023 г. Снимка: БТА
29.11.2023 / 15:26

Между първо и второ четене ще прекроим бюджета и той ще бъде приет, включително и този на Здравната каса. Това обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той повтори острите си критики към премиера Николай Денков, които по-рано днес изложи в отворено писмо:

"Целта ми е да почне да си върши работата, той не си върши работата като премиер. Четири дена вие видяхте ли нещо да работи този премиер, седнал в уютното си кабинетче, седи там, нещо разпорежда онлайн. Това е несериозно.

Той трябва да се занимава с тези неща хората да не бедстват четири дена. Той има по-ниско доверие от кабинета на Виденов. Това нормално ли е за вас."

Идеята му от преди няколко дни - да бъде предложен за премиер, председателят на ПГ на ДПС коментира така:

"Не, аз казах - ако той не може да се справи, да отида да му свърши работата. Аз мога да я свърша, той не може да я върши.

Ако трябва, може да отида за един месец да пробвам, а ако нещата са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога да остана", заяви Пеевски.

Делян Пеевски определи като "популизъм" заканата на президента Румен Радев да наложи вето върху бюджета за следващата година, но също като него се обяви срещу продажбата на земеделски терени от Държавния поземлен фонд:

"Ако има нещо такова, ние ще го спрем и ще бъдем абсолютно против. Държавната земя..., защото видяхте, че на година 90 милиона са наемите от тази земя, защо да се продават държавните терени. Държавата трябва да има държавна земя, защо ще я разпродава, това е абсурд".

ДПС не е подкрепило създаване на комисия за разследване за евентуален натиск върху министъра на електронното управление, защото не смята, че парламентът трябва да се превръща в разследващ орган.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев