АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН ПРЕДУПРЕДИ ЗАПАДА: ВСЯКА НАМЕСА В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ЩЕ СЕ СЧИТА ЗА АКТ НА АГРЕСИЯ

Президентът на РФ Владимир Путин
29.11.2023 / 09:07

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предадоха Ройтерс и БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси.

Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин.

"Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

"Русия днес се сражава не само за своята свобода, но и за свободата на целия свят", изтъкна президентът.

"Руският свят - това са всички поколения наши предци и нашите потомци, които ще живеят след нас. Това е Древна Русия, Московското царство, Р,ската империя, Съветският съюз, това е съвременна Русия, която си възвръща, укрепва и развива своя суверенитет като световна държава", обяви държавният глава, цитиран от ТАСС.

"Какво означава суверенитетът за нашата държава, за всяко семейство, за всеки човек? Какъв е неговият смисъл, стойност, истинско съдържание? Това е преди всичко свободата на Русия и за нашия народ, а следователно и за всеки от нас", каза още Путин.

„В традицията на руския народ човек не може да се чувства свободен, "ако неговите близки, деца и отечеството му не са свободни", подчерта той.

"Именно тази истинска свобода сега защитават нашите момчета, нашите мъже, войници и офицери, дъщери на Отечеството", отбеляза президентът, имайки предвид участниците в руската специална военна операция в Украйна.

"[Това е] свободен народ, който разбира своята отговорност към днешното и бъдещите поколения. Единственият източник на власт. Суверенна власт, която е призована да служи на всички хора, на целия народ, а не, разбира се, да служи на нечии лични, корпоративни, класови и чужди интереси", продължи държавният глава.

В същото време Путин подчерта, че суверенното развитие в национален интерес се състои преди всичко в желанието на всеки човек да бъде от полза за страната, обществото и народа и Русия подкрепя това желание.

"Нашата битка за суверенитет, за справедливост, без никакво преувеличение, има национално-освободителен характер, защото ние защитаваме сигурността и благоденствието на нашия народ, най-висшето историческо право да бъдем Русия - силна, независима сила, страна... цивилизация", каза държавният глава.

"Именно нашата страна, руският свят, както се е случвало неведнъж в историята, блокира пътя на онези, които днес претендират за световно господство, за своята изключителност", подчерта Путин, явно намеквайки за САЩ.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Очаква се кампанията за президентските избори да започне идния месец и Путин да се кандидатира – стъпка, която би осигурила на бившия шпионин от КГБ най-малко още шест години начело на страната, отбелязва Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев