АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ПРИЗОВАВАМ СЪВЕТНИЦИТЕ ДА ЗАГЪРБЯТ ПАРТИЙНИТЕ ПРИСТРАСТИЯ И ДА СЕ ОБЕДИНЯТ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ

Стефан Радев
27.11.2023 / 18:05

Кметът на община Сливен Стефан Радев покани на среща представителите на всички групи в новия общински съвет. Целта е те да бъдат запознати с непосредствените задачи на Общината и необходимостта от провеждане на общинско заседание. Става дума за проекти, промени в наредби и предложения, които трябва да бъдат обсъдени и гласувани от съветниците в близките дни, преди да е изтекла календарната година.

Най – съществената точка в дневния ред, по която съветниците трябва да се произнесат, е свързана с големия европейски проект на Общината за реставрация, консервация и ремонт на къщите – музеи на Хаджи Димитър и Добри Чинтулов, Музея на сливенския бит, първата текстилна фабрика в Сливен и на Балканите, крепостта „Туида“. За да получи средствата от безвъзмездното финансиране по ОП „Региони в растеж“, Общината трябва да се разплати с изпълнителите до края на декември, когато приключва програмата.

„Успяхме да договорим мостов кредит в размер до 3,8 млн. лева от фонд „Флаг“. И това е много важно заради краткия срок. С мостовия кредит ще можем да се разплатим до месец, а след това средствата ще ни бъдат възстановени. В противен случай тези разходи ще останат за сметка на общината“, заяви кметът и допълни, че решението ще е тест за политическата зрялост на новия местен парламент. Стефан Радев призова съветниците да загърбят политическите пристрастия и да се обединят в полза на гражданите.

Срещата с представителите на групите в общинския съвет ще е от 11 часа на 28 ноември.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев