АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ПРОВАЛ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО – НЕПРОХОДИМИ ПЪТИЩА, БЛОКИРАНИ ХОРА, СЕЛИЩА БЕЗ ТОК

Корнелия Нинова
27.11.2023 / 12:19

Лидерът на БСП Корнелия Нинова писа двойка на правителството и настоя, че кабинетът не се е справил със снежната криза, сполетяла страната ни.

"По отношение на снега – пълен провал, трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища", коментира тя действията на държавните институции.

На въпрос за коментара на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е готов да стане премиер, лидерът на БСП каза, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

"Продължаваме промяната"-"Демократична България" и ГЕРБ допуснаха това да се случи – Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите, коментира тя и добави, че те трябва да отговорят защо го допуснаха, при положение че имат мнозинство", посочи червеният лидер.

Тя подчерта, че не се справят и не изпълняват даже собствената си програма. По думите й нито работата по присъединяването към Шенген, нито Еврозоната, нито съдебната реформа са свършени от това, което те си поставиха като задача. "По тяхната скала – двойка", отсече тя.

Нинова съобщи още, че от "БСП за България" в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.

Днес БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, "един голям фронт – ляво-център, патриотичен". Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия", посочи тя.

Въпреки това, "Левицата" не е поканена: "На тези избори в повечето райони те се явиха като наши опоненти. Даже, нещо повече – използваха наши кадри, бъркаха се в наши структури", каза още Нинова, като уточни, че така е било в Шумен, Сливен, Смолян, Видин. Според нея от "Левицата" са съсредоточили кампания си повече срещу БСП, отколкото да я подчинят на общата цел срещу "модела ГЕРБ".

Ваня Григорова, която беше издигната от БСП-София за кмет на столицата, също не присъства на днешната среща. Корнелия Нинова обясни, че причината за това е, че Григорова не е член на БСП, нито е представител на партия.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев