АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: СЛОЖНАТА ЗИМНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНАТА Е ПОД КОНТРОЛ

Зимна обстановка
27.11.2023 / 10:12

Обстановката в общината след снощната буря и силния вятър остава сложна, но е под контрол. Това заяви днес кметът Стефан Радев, който направи обход в града и населените места, заедно със заместник кмета Камен Костов и началника на отдела по бедствия и аварии Снежана Кънева. Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Основните булеварди и улици в града са почистени. Обработват се и пътищата в Балкана. „Най-голям проблем е по пътя за Карандила, по който в момента се работи, за да бъде отворен. Градският транспорт се движи нормално. Призовавам гражданите, ако могат да отложат пътуванията си, особено в планинските райони, да го направят“, каза кметът.

Основен проблем остава електрозахранването и липсата на ток в много от селата. Възстановено е електрозахранването в Злати войвода, Старо село, Жельо войвода, Крушаре и Чокоба. В Балкана почти всички села са без ток. Така е и в селата от Тополчане до Петолъчката, където проблемът е сериозен и се отстранява от екипи на фирмата. В града е възстановено електрозахранването на отделни места, където имаше спиране на тока.

„Голяма част от населените места електрозахранването ще бъде възстановено днес, но ще останат и такива, в които ще се работи и утре. За топлоподаването нямаме сигнали за проблеми. В работи се по отстраняване на паднали дървета в града и общината. В Общината има обаждания за щети, нанесени от контейнери, преместени от силния вятър, които препращаме към фирмата по сметосъбирането“, допълни кметът.

На подадените сигнали се реагира веднага и се изпращат екипи за отстраняване на проблемите. Кметът призова гражданите да се погрижат и почистят тротоарите пред офиси, магазини и домове. Екипите на Общината и пожарната ще продължат да работят основно по разчистване на клони и паднали дървета.

Пресслужба на община Сливен

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев