АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХРИСТО ИВАНОВ: ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА НА 8 ДЕКЕМВРИ

Христо Иванов
24.11.2023 / 19:29

Промените в Конституцията влизат в дневния ред на парламента на 8 декември, като има надежди до тази дата да бъдат изчистени голяма част от въпросите. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов. Решението е било взето на консултативна среща с председателя на НС Росен Желязков. Следващо четене е предвидено да се случи в седмицата между 12 и 14 декември, съобщава БН

"От наша гледна точка промяната на Конституцията е само първа стъпка от модернизацията и реформата на съдебната власт", добави Иванов.

Той информира, че предстоят още няколко дискусии във връзка с готвените изменения в основния закон, а следващата среща, по неговите думи, ще бъде посветена на структурата на Висшия съдебен съвет. "Едва след това ще можем да кажем, как ще доуточним текстовете. Надеждата е, че ще съумеем до Коледа да приключим с конституционните изменения. Волята и желанието ни е наистина да внесем нещо, което обобщава консенсусните текстове. Разбира се, това ще се случи заедно с бюджета", отбеляза той.

Христо Иванов коментира и отвореното писмо на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, в което той остро критикува бюджетът, предложен от финансовия министър Асен Василев: "Ами може би вътре в ГЕРБ ще трябва да се съгласуват малко загробва ли или не загробва бюджета. Тепърва предстоят дискусии. Аз се радвам, че сигналите, които чухме от г-н Борисов, са, че дискусията тече и те участват в нея и в този смисъл се надявам, че цялата тази риторика, която не за първи път я виждаме, накрая ще бъде опровергана".

Източник: БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев