АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: ЗАПАДЪТ ИЗПОЛЗВА ДОКТРИНАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, ЗА ДА УНИЩОЖИ СУВЕРЕНИТЕТА НА СТРАНИТЕ

Президентът на РФ Владимир Путин
21.11.2023 / 13:41

Страните от колективния Запад направиха опити да използват доктрината за правата на човека, за да унищожат суверенитета на други държави и да укрепят своето господство, заявява руският президент Владимир Путин в свое обръщение.

„Бих искал да подчертая: съществуващата дълбока криза в областта на правата на човека беше резултат от постоянните опити на страните от колективния Запад да използват доктрината за правата на човека, за да унищожат суверенитета на държавите и да осигурят тяхното господство“, казва руският лидер в приветствието си към участниците в международната конференция в Москва, посветена на 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Текстът беше прочетен от ръководителя на Президентския съвет за развитие на гражданското общество и правата на човека Валери Фадеев, съобщават руски медии, цитирани от "Труд".

Путин също така отбелязва, че подробният и конструктивен диалог по темата за правата на човека, който се очаква на конференцията, е много търсен, „тъй като през годините в тази област са се натрупали сериозни противоречия, които изискват внимателен размисъл и разрешаване“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев