АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2024 Г. ЩЕ БЪДЕ ОКОЛО 200 МЛН.ЛЕВА

Община Сливен
17.11.2023 / 20:30

Бюджетът на община Сливен за 2024 година ще бъде от порядъка на 200 милиона лева, прогнозира пред журналисти днес кметът Стефан Радев.

Той изрази надежда, че на предстоящата сесия в началото на декември ще бъде избран председател на Общинския съвет, след като на първото свикано заседание новоизбраните общински съветници не стигнаха до консенсусна фигура.

"Надявам се да се намери разум и воля от общинските съветници, за да вземат най-доброто решение и да бъде избран председател на Общинския съвет, коментира Радев. Той трябва да започне регулярната си работа, тъй като има много въпроси, които трябва да се решават. Един от най-важните е бюджетът на общината за 2024 година. Той е не само важен документ, но и силно предопределя политиката на общината за следващата година", заяви кметът.

По думите му, трябва да се разгледат план-сметката на дейностите по чистотата, актуализирането на възнагражденията на всички хора, които са заети с общинските дейности - в образователната инфраструктура, в социалната, в общинското здравеопазване и администрацията изобщо. Актуализацията ще бъде съобразена със субсидията, която предвижда държавния бюджет след неговото приемане.

БТА - Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев