АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ БЮДЖЕТА, НО СГЛОБКАТА ОСТАВА

Бойко Борисов
15.11.2023 / 15:09

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложения от Асен Василев бюджет за 2024 г., съобщи пред журналисти в парламента Бойко Борисов.

Той призова финансовия министър да преработи план-сметката. От думите на Борисов стана ясно, че основната критика е тегленето на нов дълг. Според ГЕРБ нови заеми трябва да се взимат само за да се рефинансират стари такива.

Бойко Борисов бе категоричен, че дори и да се стигне до прецедента НС да отхвърли предложения от кабинета проектобюджет, както намекна Делян Добрев тази сутрин, кабинетът няма да падне:

Лидерът на ГЕРБ обаче заплаши повторно, че ако се утвърди нова сглобка между ПП-ДБ и "Възраждане" в Столичния общински съвет и в НС при гласуването на законопроекта за отпадане на дерогацията за руски петрол и петролни продукти, то голямата сглобка ще се окаже ненужна.

"ПП-ДБ ще плати цената, горчиво, ако направи сглобка с тези партии в София", категоричен бе Борисов, който заяви, че партията му на този етап няма да сваля кабинета и няма да подкрепи вота на недоверие, който ще се гласува утре.

ОФФ НЮЗ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев