АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СЛИВЕН ЩЕ ИМА ПОВТОРНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ В ЧАСТТА "ПРЕФЕРЕНЦИИ" ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

избори
08.11.2023 / 14:38

Административният съд в Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетини в община Сливен в част "Преференции", каза за БТА Християна Денчева от Общинската избирателна комисия (ОИК).

На заседание днес е назначена съдебно-преброителна експертиза.

Делото е по две жалби от кандидати за общински съветници от коалиция "БСП за България" и от ПП "Пряка демокрация" срещу решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници в частта "Преференции". Двете жалби са присъединени в едно и също дело

Второто заседание по това дело е насрочено за следващия вторник (14 ноември), допълни Денчева.

Подадена е жалба срещу решение на ОИК за избор на кмет на село Скобелево, като делото по нея е образувано и заседанието е насрочено за днес.

Подадена е и жалба срещу решение за избор на кмет на село Горно Александрово, като дело по нея все още не е насрочено

Днес в Районния съд в Сливен гледа мярката на задържания председател на секционна комисия в селото, каза за БТА говорителят на Районния съд Катя Стаменова. 39-годишният мъж с инициали К.К. е обвинен за това, че е преправил резултата на изборите, като направил отбелязване върху недействителна бюлетина за кмет, с което същата била отчетена като действителна. Престъплението е осъществено на 29 октомври, когато беше първият тур на местните избори.

Районният съд в Сливен на свое заседание днес не уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и освободи с мярка "подписка" мъж, обвинен в преправяне на изборни резултати.

39-годишният мъж с инициали К.К. бе задържан на 4 ноември, след преглед на видеозапис, който показва неправомерни действия при приключване на изборния ден на 29 октомври.

Прокуратурата може да протестира мярката в тридневен срок пред Окръжния съд в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев