АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА 110-ГОДИШНИНАТА ОТ БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ

плакат
07.11.2023 / 11:42

Военно окръжие - Сливен информира за Национален ученически конкурс „Наследник съм на …“, посветен на 110-годишнината от Балканските войни, а срокът за изготвяне и изпращане по електронен път на проектите, е до 31 януари 2024 г.

Във връзка с отбелязването на 110 години от Балканските войни, Централно военно окръжие съвместно с Министерство на отбраната, Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България, организира национален ученически конкурс под наслов „НАСЛЕДНИК СЪМ НА …“

В регламента на конкурса е предвидено да вземат участие ученици от всички български училища, разделени в 2 възрастови групи: 5-ти, 7-ми клас, 8-ми -11-ти клас.

Желаещите ученици трябва да разработят проекти с изследователски характер, свързани с участието на техни предци в Балканските войни 1912 г. - 1913 г.

Формата на проекта може да бъде историческо есе или разказ.

В срок до 31 януари 2024 г. очакваме проектите на учениците от област Сливен на e-mail: vo-sliven@comd.bg

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на Министерството на отбраната, в рубриката „110 години Балкански войни“.

Основната цел на конкурса, е да се провокира интересът на учениците към славното българско военно минало и да се насочи вниманието им към съхраняване на родовата историческа памет чрез изследователска дейност, свързана с участието на техни предци в Балканските войни.

По този начин конкурсът ще допринесе за изграждането на високо патриотично съзнание, като основа за военно-патриотичното възпитание на подрастващото поколение с чувство на уважение към загиналите и участвалите във войните.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев