АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СМЯНА НА КАРАУЛА В РД ПБЗН - СЛИВЕН

смяна на караула в РДПБЗН
31.10.2023 / 16:34

Комисар Владимир Демирев се оттегля от поста директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" след навършване на пределната възраст за работа в МВР и 33 години служба. Това стана днес на специално организирано събитие в сградата на Районната служба "ПБЗН" в Сливен. Официални гости бяха директорът на Главна дирекция "ПБЗН"-МВР главен комисар Александър Джартов и старши комисар Димитър Величков директор на Областната дирекция на МВР в Сливен.

"За мен беше чест да работя с вас през тези години! С вас сме не само колеги, но и приятели. Изградихме много силна връзка и се надявам да съм ви научил, че да разчитате един на други да поверявате живота си един на друг е най-важното в работата на пожарникаря. Бъдете здрави, работете все така усърдно, помагайте си и предавайте опита на тези, които идват след вас." Каза в своето емоционално обръщение комисар Демирев пред служители на дирекцията и районната служба. Главен комисар Джартов прочете заповедта на министъра на вътрешните работи Мирослав Стоянов, с която освобождава комисар Владимир Демирев от длъжност. Директорът на ГДПБЗН даде висока оценка за работата на комисар Демирев и допълни, че той е един от най-добрите директори в страната и оставя добре работещ колектив, който неговия заместник да доразвие.

Висока оценка за работата на комисар Демирев даде и старши комисар Димитър Величков. Той поднесе плакет от името на ръководството и служителите в Областната дирекция на МВР в Сливен с думи на признателност за доброто съвместно сътрудничество и с пожелания за здраве, късмет и успех в предстоящите начинания. По традиция комисар Демирев беше изкъпан ритуално с водна струя под аплодисментите на колегите и гостите. Към пожеланията за здраве и късмет се присъединиха и неговите колеги, които му връчиха плакет и специално изработена пластика на пожарен автомобил, която да му напомня годините като огнеборец.

Комисар Владимир Демирев завършва Академията на МВР през 1990 година със специалност "Пожарна и аварийна безопасност". Първите две години след завършването той работи като инспектор на дежурна смяна, като отговаря за 15 огнеборци, и като инспектор "Държавен противопожарен контрол". От 1992 до 2002 година е на ръководна длъжност в Регионалната дирекция "ПБЗН" с направление пожарогасителна дейност, след което поема ръководството на Районната служба в град Сливен. От 2015 година е назначен за директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". През годините многократно е награждаван за своя професионализъм и отдаденост в служба на обществото. През 2021 и 2023 година е награден с "Почетен знак на МВР ІІІ степен" и "Почетен знак на МВР ІІ степен“ от министъра на вътрешните работи.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от днес главен инспектор Денчо Чомаков, началник на РСПБЗН в Твърдица, поема поста директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен.

Той бе представен официално вчера от главен комисар Александър Джартов директор на Главна дирекция „ПБЗН”-МВР. Чомаков заменя на поста комисар Владимир Демирев, който навършва 60 години и напуска системата на МВР. От днес Денчо Чомаков е преназначен на длъжност директор на Регионална дирекция „ПБЗН” Сливен.

Комисар Денчо Чомаков има прослужени 33 години в МВР, от които 23 години на ръководна длъжност. След завършване на висшето си образование във факултет ПБЗН на Академията на МВР през 1990 година, последователно преминава през всички изпълнителски длъжности в двете основни направления на дейност в РСПБЗН-Сливен: 3 години като инспектор на дежурна смяна и 5 години като инспектор в направление Държавен противопожарен контрол. За добрата си и самоотвержена дейност в направленията пожарогасителна и спасителна дейност Денчо Чомаков е получавал множество благодарствени писма от пострадали в пожари и при други произшествия. Активната му дейност в направление Държавен противопожарен контрол, освен всичко друго постигнато, му носи през 1997 г. признание на национално ниво със завоюваното ІІІ-то място в Националния конкурс „Пожарникар на годината” в направление „Офицери, работещи в направление ДПК”.

В края на 1999 г. регионалното ръководство на ПБЗН се доверява на главен инспектор Денчо Чомаков и той е назначен за началник на РСПБЗН -Твърдица. На тази длъжност той се проявява като много добър служител и ръководител от системата на ПБЗН. Успява да изгради отлични взаимоотношения, както с колектива на РСПБЗН-Твърдица, така и с ръководствата на ОДМВР-Сливен и РУ-Твърдица, местната власт, ДГС-Твърдица и представители на останалите държавни институции в региона . Утвърждава се като компетентен и можещ ръководител, ползващ се със завиден авторитет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев