АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ ЗАКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ С КОНЦЕРТ И НЕФОРМАЛНА СРЕЩА С ГРАЖДАНИ

Минчо Афузов
27.10.2023 / 21:48

С концерт в Градската градина и неформални разговори със симпатизанти и съграждани, независимият кандидат за кмет Минчо Афузов закри предизборната си кампания.

Заедно с него на сцената се качиха и кандидатите за общински съветници от листата на „Напред България“, които още от самото начало обявиха безусловната си подкрепа за неговата кандидатура.

„Благодаря на всички вас, че дойдохте да уважите финалното събитие на нашата предизборна кампания. Благодаря ви за вашата загриженост за Сливен през следващите четири години. И специално искам да благодаря на тези хора зад мен, на всеки един от тях, за това, че разпространиха нашите послания. Какво искаме да направим ние. Искаме да върнем Сливен там, където му е мястото - сред лидерите по качество на образование, по качество на живот, по здравеопазване, по ниво на културния живот. Искаме сливенските спортисти да се гордеят със своя град, както и той с тях. Искаме след четири години в Сливен да имаме такъв футбол, какъвто имахме, когато бяхме деца, да имаме баскетбол, да имаме волейбол – все неща, които през последните осем години бяха забравени. Можем да го направим и знаем как да стане“, заяви пред събралото се множество Минчо Афузов.

„Имал съм много възможности да работя в чужбина. Но съм избрал Сливен – заради природата, заради планината, заради чудесните места, заради това, че тук са близките ми, семейството, приятелите ми. Но има една тревожна статистика: че всеки месец от Сливен си тръгват по четири семейства, за да търсят препитанието си в по-добри градове. Моята кауза е да участвам в преборването на тази тенденция“, каза вторият в листат на „Напред България“ Недко Недев.

„Идва момент, в който човек разбира, че ако иска нещо да се промени, трябва да се ангажира. Виждате, че хората зад мен са млади. Но това не е най-важното им качество. Най-важното им качество е, че те са политически необвързани. Те нямат някой, който да им казва: „Ти ще гласуваш така, или ти трябва да гласуваш иначе“. А в Сливен има проблеми, които могат да се решат само от нови хора, а не от такива, прекарали по 3-4 мандата в Общинския съвет. Основната ни договорка е, че всеки ще гласува според морала и съвестта си“, каза в обръщението си към сливенци водачът на листата на „Напред България“ Георги Тенев.

„Скъпи съграждани, за пореден път сме пред избор. Необходимостта да правим този избор много зачести напоследък, а това означава, че старата система не работи.

Партийната хватка над кметовете изстисква ресурса на Общината. При едно независимо управление няма да има „свои“ и „чужди“ интереси, ще го има само интереса на Сливен!

По време на мноътобройните срещи обсъдихме проблеми, чието решаване не търпи отлагане. Ако погледнем обещанията на всички кандидати – ще ги прочетем и там. Така че въпросът е не „Какви са проблемите?“, а „КАК решаваме проблемите?“

Аз ще ги решавам като:

- Не се съобразявам с партийни интереси

- Не мълча по тези проблеми, които не са изгодни за имиджа на някоя партия или не отговарят на договорки „на високо“

- Разчитам на качествата на екипа, а не на назначения по целесъобразност

- Харча всеки лев, там където има истинска нужда, а не там където парите трябва да бъдат усвоени

И накрая - правя всичко това не за себе си, не защото така ми е възложено и не защото нямам какво друго да правя. Правя го за Сливен!“, написа по-рано днес в страницата си във Фейсбук Минчо Афузов.

За него гласуваме с номер 70 в бюлетината.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев