АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ ОПРЕДЕЛИ КАТО "ПРЕДИЗБОРНА АКЦИЯ" НАСРОЧЕНОТО ЗА ДНЕС ЗАСЕДАНИЕ НА НС

Денков
27.10.2023 / 11:07

Два дни преди изборите да се прави заседание на Народното събрание по такава гореща тема, каквато са енергийните доставки, показва, че това е предизборна акция, коментира от Брюксел премиерът Николай Денков насроченото за днес извънредно заседание на парламента заради ветото на президента върху Закона за енергетиката:

"Срокът за премахване на ветото позволява това заседание да бъде направено веднага след втория тур на изборите. Самият факт, че се бърза, показва много ясно, че това е по-скоро предизборна акция, отколкото желание да се намери решение".

По думите на министър-председателя опасенията на протестиращите работници на "Лукойл Нефтохим"- Бургас, свързани снесигурността, заради дерогацията на руския петрол, са основателни:

"Смятам, че трябва да се действа внимателно с дерогацията, обяснявах го няколко пъти. Ако рязко се премахне дерогацията, създаваме огромни рискове, първо, за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от това, което имат в момента, ако има недостиг на пазара, и второ - за работещите в рафинерията. Аз вече съм казал на моя екип да организира среща с нефтохимиците, за да обсъдим от тяхна гледна точка как изглеждат тези проблеми".

По повод поисканите отчет и стратегия за приемането на в Шенген - от съпредседателя на парламентарната група на движението Делян Пеевски - премиерът каза:

"Ще отговаряме в сроковете и по начина, които са заложени в съответните отношения между институциите. Сроковете, заложени от Народното събрание, от правилника. Това е моят отговор".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев