АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: СЛИВЕН СЕ ПОДОБРЯВА САМО ФАСАДНО, ЩЕ ОСВЕТЛИМ И РЕШИМ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ

Минчо Афузов
26.10.2023 / 16:56

Честит Димитровден! На този празник винаги се обръщаме към гордия дух на Сливен и на приноса на града ни към възхода на българската нация и българщината.

Аз обаче искам да говорим днес не само за Сливен като град, но и за хората му. Като прагматик винаги задавам въпросът, кой осигурява хляба на хората и как общината може да бъде партньор на бизнеса – от най-големия до най-малкия. Задавам си и въпроса от какви хора има нужда бизнеса, за да се развива. Смятам, че до сега управленията на общината са длъжници на местните предприемачи и на хората, които се трудят“, това заяви Минчо Афузов по повод празника на града.

Според него е нужно преразглеждане и подобряване на общинските дейности по издаване на всякакъв тип документи и разрешителни, свързани с дейността на коректни работодатели. „Общината не използва потенциала си по отношение на привличане и развитие на инвеститорите. Тук искам да уточня, че не става въпрос само за външни или чужди, а и за местните фирми, които десетилетия инвестират в града ни и имат нужда от развитие или разширение“, смята Афузов.

По отношение на качеството на работната ръка той заяви, че специализираното образование е ключът към решаването на нуждата от технически грамотни специалисти. Конкурентоспособността на една фирма е пряко свързана с персонала й. Общината може да стане център за подкрепа на дуалното образование и на проекти за квалификация и преквалификация заедно с професионалните гимназии в града.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев