АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗПРОСТРАНЯВАТ ФАЛШИВИ ПРИЗОВКИ ОТ ИМЕТО НА МВР И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ У НАС

МВР
25.10.2023 / 12:09

Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други институции у нас. За това предупреждават от вътрешното министерство. Измамните съобщения гласят ,че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография.

Информацията за разпространението на такива фалшиви имейли е получена в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" по линия на Европол. Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография, поради което следва да заплатят определена сума, за да бъде прекратено наказателното производство срещу тях.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили официалните си национални власти или Европол. Белгийските власти са започнали официално разследване, за което информират и различни новинарски канали. С цел повишаване на информираността и бдителността за подобни измами, Европол е разработил и клип с превантивен характер. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев