АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИХАЕЛА МАРИНОВА И ТРИО „ДЕЖАВЮ“ С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ТАЗИ ВЕЧЕР

Mihaela Marinova
25.10.2023 / 11:16

В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината кани жители и гости на концерт тази вечер с участието на популярната певица Михаела Маринова и вокално трио „Дежавю“. Проявата е част от програмата на Общината за Димитровден и ще се състои на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“. Началото е от 19.30 ч. По-рано, от 18 ч., в зала „Сливен“, ще се състои церемонията по връчване на наградите на Общината за 2023 г. Публиката ще има възможност да се наслади на изпълненията на Женски народен хор „Ваня Монева“, на сливенския Симфоничен оркестър и децата от проекта „Музиката вместо улицата“. Водещи на вечерта ще бъдат актьорите Александър Алексиев и Стоян Дойчев.

Димитровден ще започне с празнична Света литургия от 8.30 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“. От 10 часа на площад „Хаджи Димитър“ жители и гости ще имат възможност да наблюдават възстановка „Разпускане на хайдушката чета“. От 11 ч. ще започне тържественият ритуал по издигане на знамето.

От 17 ч. Военният духов оркестър ще изнесе концерт на площада пред сградата на Общината, а след това артисти ще дефилират по Главната улица на кокили. В 18 ч. в зала „Сирак Скитник“ ще бъде открита Национална изложба изобразително изкуство-Сливен, където ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“. От 19 ч. ще има огнено шоу с участието на клуб „Дивинитас“. „Обич и песен“ - празничният концерт с участието на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и братя Аргирови ще започне от 19.30 ч. на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“. Кулминацията на празника ще бъдат фойерверките, които ще осветят небето над площад „Хаджи Димитър“.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев