АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА НОВИТЕ ЦЕНТРОВЕ ДО ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В СЛИВЕН – ДОВОЛНИ И ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ УСЛОВИЯТА

Socialny centrove
24.10.2023 / 12:17

Двата нови социални центъра, които Община Сливен разкри до Дома за стари хора миналата година, се радват на изключително одобрение и най-добри впечатления. Това споделиха част от лицата, ползващи социалните услуги. Единият център е за лица с психични разстройства, а другият - за лица с умствена изостаналост. Понастоящем те функционират като центрове за настаняване от семеен тип - за пълнолетни лица с психични разстройства и с умствена изостаналост. От разкриването им в тях поетапно бяха настанявани потребители от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в селище „Качулка“ и Държавна психиатрична болница в Раднево .

Представянето на поредните социални центрове е част от кампанията на Община Сливен за популяризиране на мрежата от социални услуги – една от най-добре развитите в страната. Основната цел е чрез кампанията да се повиши информираността сред жителите на общината, заинтересованите лица и техните близки, които имат нужда от подкрепа от социалната сфера, като същевременно се подкрепи процеса на социално включване на потребителите на социалните услуги.

И двата социални центъра са с капацитет по 15 места, които вече са запълнени. Те са изградени, оборудвани и обзаведени съобразно изискванията за осигуряване на специализирана среда и най-съвременни удобства, свързани със спецификата на работа и комфортната среда за потребителите.

Строителните дейности са извършени по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен “ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и с дофинансиране от Общината.

Какво споделиха още потребителите, може да проследите във видеото на посочения линк: https://youtu.be/x7Y9h8fOrIY

Кадрите са изготвени по проект „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“, изпълняван от Агенция за социално подпомагане.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев