АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ПП-ДБ ПРИЗОВАХА ЖЕЛЯЗКОВ ДА НЕ СВИКВА ПАРЛАМЕНТА НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ПРЕДИ МЕСТНИЯ ВОТ

ПП ДБ ГЕРБ / БГНЕС
24.10.2023 / 10:22

От ПП-ДБ дадоха пресконференция в парламента, на която обясниха, че прекъсването на работата на Народното събрание е било за да не се използва парламентарната трибуна за кампанията. Сега обаче има предложение за извънредно заседание на НС. От ПП-ДБ призоваха обаче председателят на НС Росен Желязков да не свиква парламента преди местния вот.

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви, че това може да стане първия ден след втория тур на местните избори. Според него извънредно заседание в последния ден преди деня за размисъл, непосредствено преди хората да отидат до урните, ще се използва предизборно.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че популизмът преди изборите е прах в очите на хората.

"В получените текстове видяхме, че явно са писани на коляно. Не може само защото имаме избори след няколко дни да се опитваме да пишем на коляно такива текстове. В тях дори няма нищо за 73 стотинки", заяви Петков.

"Борисов казваше неведнъж, че когато моето правителство падне, бензинът ще падне с левче. Малко сме се наслушали на такива популистки изказвания. Ние трябва да съберем данъците от "Лукойл" и да върнем парите обратно при хората, но да се работи с експертите, с министерството на енергетиката, очакваме становище и тях, а не да се пишат на коляно", призова още съпредседателят на ПП.

"Трогателно е, че тези, които до онзи ден плющяха карти с шефовете на "Лукойл" и си пиеха уискито с тях, днес са най-големите борци срещу руското влияние "Лукойл" в България. Реалностите са, че "Лукойл" дължат много повече от цитираните милиарди, не от последната една година, а още от 2007-2010 година насам", заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той заяви, че подкрепят идеята за складовете и особен търговски управител, като подчерта, че това е стара тяхна идея, но трябва всичко да стане с експертите от енергийното министерство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев