АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВАТА ОБСЕРВАТОРИЯ В СЛИВЕН ПОДАРЯВА КОСМИЧЕСКО ШОУ ЗА ДЕЦАТА ОТ ПЕТ УЧИЛИЩА

Астрономическата обсерватория „Петър Берон“ в Сливен
23.10.2023 / 15:31

Астрономическата обсерватория „Петър Берон“ в Сливен подготвя изненада навръх Димитровден за най-малките ученици. На 26 октомври децата от пет училища в града ще се забавляват с космическо шоу, организирано съвместно с „Интересна наука“ ЕООД – Бургас. То ще се проведе във физкултурния салон на СУ „Йордан Йовков“. Ще има магични експерименти и интересни игри. Голямото преживяване ще е в мобилния планетариум – купол с удивителни гледки, които ще зарадват малките любители на астрономията и Космоса. Събитието ще започне в 10 часа, ще се проведе по групи и ще продължи до края на деня.

Космическото шоу е част от програмата за празника на Сливен.

Общината разкри астрономическата обсерватория преди година, след като основно ремонтира помещения в СУ „Йордан Йовков“. Тя работи като Център за подкрепа на личностното развитие, каквито са изискванията на Закона на предучилищното и училищното образование.

Целта на обсерваторията е да продължи традициите на сливенската астрономическа школа и да поощри развитието на децата и младежите в областта на астрономията и физиката.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев