АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА: ВОЙНИТЕ СА "УМНИ ИНВЕСТИЦИИ" ЗА САЩ, ТЪЙ КАТО НЕ СЕ ВОДЯТ НА АМЕРИКАНСКА ЗЕМЯ - "НИЩО ЛИЧНО, ПРОСТО БИЗНЕС"

 Мария Захарова
20.10.2023 / 10:52

Съединените щати, наричайки помощта си за Украйна „борба за свобода и демокрация“, всъщност следват проста сметка, заблуждавайки целия свят. Така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на президента на САЩ Джо Байдън, който нарече помощта за Украйна „мъдра инвестиция“, съобщава ТАСС.

По-рано Байдън, говорейки в Белия дом в телевизионно обръщение към съгражданите си, каза, че продължаващата подкрепа на САЩ за Украйна и Израел е „мъдра инвестиция“, която ще бъде от полза за американската сигурност „за поколения“.

"По-рано го наричаха "борба за свобода и демокрация". Сега се оказва, че това е просто изчисление. Винаги е било така, те просто заблуждават света под прикритието на ценности, които за Вашингтон не съществуват", коментира Захарова в своя канал в Telegram.

Тя добави, че войните традиционно са били „умна инвестиция“ за Съединените щати, тъй като не са се водели на тяхна територия и те не са се интересували от разходите на другите хора. „Нищо лично, просто бизнес“, подчерта Захарова.

"Сега за "дивидентите". Както отбелязва преди век дългогодишният член на Върховния съд на САЩ Оливър Уендъл Холмс младши: "Саморазвитието на човека умира заедно с него, както и добродетелите му избледняват от паметта, но дивидентите от акции, които той завещава на децата си, живеят и поддържат паметта му зелена. Очевидно всичко е мъртво и изчезнало при тези, които оценяват кръвните дивиденти по този начин", обобщава тя.

В телевизионно обръщение към съгражданите си Байдън се изказа в подкрепа на по-нататъшното подпомагане на Израел и Украйна. Според него прекратяването на подкрепата би застрашило сигурността на Съединените щати и статута им на "партньор, с когото другите държави искат да работят". Поради това американският лидер планира да изпрати "извънредно бюджетно искане до Конгреса за финансиране на нуждите на националната сигурност на САЩ и за подкрепа на ключови партньори, включително Израел и Украйна".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев