АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В САМУИЛОВО Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ЮБИЛЕЙНИЯ ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Основно училище „Христо Ботев“ в сливенското село Самуилово е големият победител в тазгодишния Есенен футболен турнир
19.10.2023 / 08:54

Основно училище „Христо Ботев“ в сливенското село Самуилово е големият победител в тазгодишния Есенен футболен турнир. В спортната надпревара, която през настоящата година чества 10-ия си рожден ден, сили премериха около 120 деца от училищата в селата в общината и в кв. „Речица“ . Купите и наградите на финалистите връчи зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Тя поздрави треньорите и децата за усилията и отговорността към спортното предизвикателство. Чиликова отбеляза още, че турнирът е стимул за децата да се развиват, да живеят по-активно и да бъдат още по-социални.

На второ място останаха „Св. Св. Кирил и Методий в кв. „Речица“. Трети се наредиха ОУ „Найден Геров“ в село Гавраилово. Четвъртото място остана за отбора на „Св. Св. Кирил и Методий“ в Камен.

За класиралите се от първо до четвърто място, наградите бяха разпределени, както следва - 500, 300, 200 и 100 лв.

Спортното мероприятие се провежда ежегодно в два формата – пролетен и есенен футболен турнир. То е по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Инициативата е част от приоритетната програма на Община Сливен да стимулира децата в обучителния процес и към по-активния и здравословен начин на живот.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев