АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪЛЪБ ДОНЕВ: НЕВЕРНИ СА ТВЪРДЕНИЯТА ЗА ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ, ОТСТРАНЕНИ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ КАБИНЕТИ

 Гълъб Донев
17.10.2023 / 14:39

Началникът на кабинета на президента и бивш служебен премиер Гълъб Донев определи като неверни и манипулативни разпространените вчера от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства, ръководени от Донев, са "отстранили" над 13 хиляди служители.

В позиция на Донев, разпространена от прессекретариата на държавния глава, се посочва, че разпратените вчера до медиите справки за отстранени служители по времето на последните две служебни правителства не само не отговарят на истината, но включват всички служители, напуснали по свое желание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия или временно заети на граждански договор, чийто срок е изтекъл.

"Включени били и държавните дружества, както и членовете на политическите кабинети, които си тръгват всяко правителство", каза Донев.

Според него управленското безсилие тласка правителството "Денков" в грешна посока.

Донев добавя, че в българската политика манипулациите са отдавна използван прийом, но когато се разпространява официално от най-високо ниво от министър-председателя, "лъжата придобива статут на държавна политика".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев