АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТЪКЪР КАРЛСЪН: ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ФАЛИТ НА САЩ И ЯДРЕНА ВОЙНА

 Тъкър Карлсън
12.10.2023 / 10:29

Ако започне война на Иран и съюзниците му срещу Запада, можем лесно да си представим използването на ядрено оръжие и всичко, което ще последва - милиони жертви, крах на световната икономика, обясни журналистът

Ескалацията на конфликта в Близкия Изток може да доведе до фалит на САЩ и война с Иран, която лесно може да прерасне в ядрена. Америка я очаква безпрецедентна икономическа криза, заяви популярният консервативен коментатор Тъкър Карлсън в своята програма в Х (Twitter).

Конфликтът между Израел и Хамас може да прерасне във война между Иран и неговите съюзници срещу Запада. Ако такава война започне, можем лесно да си представим използването на ядрено оръжие и всичко, което ще последва - милиони жертви, крах на световната икономика. Като минимум, ще се сблъскаме с безпрецедентна икономическа криза, обясни журналистът.

Тъкър е уверен, че САЩ ги очаква нова Голяма депресия в случай на банкрут на държавата. Той казва, че милиони хора от най-бедните страни са дошли в САЩ само за последните години и мнозинството от тях преживяват на помощи. Затова е лесно да си представим какво очаква обществото ни, ако парите изведнъж свършат, обяснява Карлсън.

Имаме нужда лидери, които да предотвратят безумното харчене на пари - за Иран (6 милиарда долара, разблокирани при сделка за размяна на затворници, бел. ред.), за Израел, за Украйна - и най-вече срещу Русия, подчерта Карлсън.

По-рано координаторът по стратегическите комуникации на Съвета по националната сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи, че властите в САЩ са готови да помагат не само на Украйна, но и на Израел. Кърби бе категоричен, че администрацията на Байдън възнамерява и в бъдеще да отделя средства за Киев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев