АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЕКАЧЕСТВЕНИ РЕМОНТИ, РАЗБИТИ УЛИЦИ И ПРОБЛЕМИ С ВОДОСНАБДЯВАНЕТО МЪЧАТ ХОРАТА В САМУИЛОВО И СОТИРЯ

срещата в с. Сотиря
11.10.2023 / 18:12

От проблеми с водоснабдяването и с инфраструктурата на Самуилово и Сотиря се оплакаха хората от двете села на среща с независимия кандидат за кмет Минчо Афузов.

Жителите на Самуилово споделиха, че са свързани към водопровод, който е с недостатъчен капацитет да захранва всички къщи. Според тях настоящият кмет неглижира проблемите им.

„Кметът Радев не се интересува от нашите проблеми. От години се сблъскваме с нехайство от негова страна. Той проявява пълна незаинтересованост, дали имаме вода или не, дали има нужда от ремонт на улиците. Самуилово не съществува за настоящите управници на община Сливен“, коментираха жителите на селото.

Минчо Афузов напомни на присъстващите, че селото може да се възползват от възможностите на програма Местни инициативни групи. Чрез механизмите на програмата може да се осигури финансиране за много от неотложните проблеми.

„В Самуилово трябва да се работи и в посока регулация на имотите. Решаването на проблемите с водоснабдяването и инфраструктурата на селото е реалистично, но е нужна управленска воля и визия, а не незаинтересованост в очакване на следващ мандат”, категоричен бе Афузов.

Като основен проблем жителите на Сотиря посочиха инфраструктурата в селото. Те дадоха пример с една от улиците, която през последните 15 години е асфалтирана седем пъти. Хората споделиха, че некачествените ремонти в повечето малки населени места не са прецедент.

„Докато обществените поръчки се дават на фирми, които са принудени да връщат пари под масата, няма как да получим различен резултат. Парите за партийните каси изяждат възможността за качествено изпълнение. Трябва да се даде шанс на сливенските компании да работя почтено и тогава ще спрем да си говорим за ремонт на ремонтите”, заяви Афузов.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев