АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: КАРАНДИЛА Е ОЩЕ ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТТА НА МЕСТНАТА ВЛАСТ

Минчо Афузов: Карандила е още един от символите на незаинтересоваността на местната власт
11.10.2023 / 11:39

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов, заедно с част от своя екип, посети местността Карандила. Там въпросът с липсата на регулация на имотите стои на дневен ред от години. За местността трябва да бъде изменен общият устройствен план и да се изготви подробен устройствен план, със съответната оценка за въздействие върху околната среда. Докато това не бъде направено, намирането на инвеститори ще е невъзможно. Всички направени до момента инвестиции там се правят на територия с неизяснен статут.

„Още една тема, която е неглижирана с години. Още един въпрос, който вече не търпи отлагане. Трябва час по-скоро да се започне работа по урегулиране на имотите със съответния подробен устройствен план. Само по този начин общинската собственост може да се разпредели по правилен начин и да се предвиди изграждане на ВиК и електрическа мрежа, както и всичко необходимо, за привличане на инвеститори”, категоричен бе кандидатът за кмет.

„Има и много общински постройки, които са забравени от местната власт и са оставени да се рушат. Една от тези сгради е превърната в своеобразен склад за пчелни кошери. Защо тази постройка да не бъде дадена за ползване на Туристическото дружество и да не бъде изграден заслон и кът за туристи?“, попита Афузов.

Според него община Сливен има изключителен потенциал за развитие на културно-исторически, еко-, балнео-, етно-, бизнес, спортен и селски туризъм.

“Община Сливен може и трябва да се развива като знакова туристическа дестинация”, заключи той.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е с номер 70 в бюлетината.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев