АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗРОДИМ СЛИВЕНСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ

Минчо Афузов: Време е да възродим Сливенските минерални бани!
09.10.2023 / 22:00

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов, заедно с част от своя екип, посети Сливенските минерални бани, където собствеността на банята е въпрос, неглижиран от години от управляващите на местно ниво.

Сливенските минерални бани са балнеолечебен курорт с национално значение. От доста години, обаче, въпросът със собствеността на Баните е неглижиран от страна на управляващите на местно ниво. Към този момент на територията на Сливенските минерални бани се намират имоти с частна, държавна и с неизяснена собственост.

„За да започнат Сливенските минерални бани да се поддържат както подобава и да привличат нови инвеститори на територията на община Сливен, първо трябва да се изясни въпросът с тяхната собственост. Смятам, че е нужно да се изготви Програма за управление на Сливенските минерални бани, която да доведе до привличане на инвеститори. Само по този начин можем да възродим този символ на Сливен, който от години се руши!“, коментира Минчо Афузов.

Той допълни, че привличането на нови инвеститори за Минералните бани ще доведе до много плюсове за общината. Афузов сподели още една идея, залегнала в неговата програма, а именно създаването на Общински борд по туризъм – като консултативен орган към кмета, който да разработва туристически турове, да осъществява контакти и координация с големи туроператори, да участва в проекти и да дава препоръки за подобряване на туристическата инфраструктура.

„Нужни са целенасочени усилия от страна на общината за изясняване на собствеността, което най-вероятно ще бъде дълъг процес на разговори и преговори, но това е пътят, по който трябва да се мине, за да бъде всичко законно и да се започнат ремонтни дейности!“, категоричен бе Афузов.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е с номер 70 в бюлетината.

Още по темата гледайте в краткото видео тук:

https://www.facebook.com/minchoafuzov70/videos/1740060639774116

Още снимки от новината

Сливенските минерални бани продължават да тънат в разруха
Сливенските минерални бани продължават да тънат в разрухс

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев