АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ВИДЯ НЕРАБОТЕЩИ СЕКТОРИ, КАКТО И НЕРАБОТЕЩИ МИНИСТРИ

Бойко Борисов
05.10.2023 / 10:50

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в цели сектори не се случва нищо, като настоя, че има и неработещи министри.

"Всяка вечер си говоря с Николай Денков и му казвам къде са пропуските. Казвам ги на всички. При гласуване на вот на недоверие ще подкрепим правителството в зала, но не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре", коментира той.

Според него спортът е една от сферите, в които нищо не е свършено: "Къде са салоните, зали, площадки, финансиране на федерации? Така мога да изброя още седем-осем министерства. Нищо не се е случило в цели сектори".

"Март месец има ротация, като се направи оценката с ПП-ДБ, ако има по-добър вариант, ще отидем на него. Първо ще бъде направена оценка на министрите, всеки ще се защитава, ще казва какво е започнал и ако е добре ще вървим с него", поясни той.

Бойко Борисов обаче бе категоричен, че ГЕРБ няма да е партията, която ще свали кабинета.

"Щом блокадите на "Тракия" остават, въпреки подписаното и гласувано споразумение с енергетиците, явно има някакво недоверие", смята още лидерът на ГЕРБ.

"За това днес е много важно гласуването в парламента на Закона за енергетиката. Държа това, което сме подписали, да бъде изпълнено. В момента имаме една много силна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през парламента. В енергетиката по същия начин, за правосъдната реформа също", поясни Борисов.

По думите му, ако работи добре, правителството може да изкара пълен мандат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев