АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗБРАХА СЕ - ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЕНЕРГЕТИЦИТЕ СКЛЮЧВАТ СПОРАЗУМЕНИЕ

Това се говори неофициално в коридорите на Народното събрание.
03.10.2023 / 16:55

Има разбирателство между протестиращите миньори и енергетици и управляващите. Това се говори неофициално в коридорите на Народното събрание. Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите проблеми, съобщиха източници на БНР от преговарящите екипи. Не е изключен и вариант за изработване на общ документ, който да бъде подписан от всички страни.

Във Фейсбук депутатката от "Възраждане" Искра Михайлова публикува и документа, около който се обединяват протестиращи и управляващи.

Цончо Ганев пък се включи на живо във Фейсбук от финалните дебати за изчистване на споразумението.

Срещата между протестиращите и представителите на властта започна малко след 11:00 ч.

Още в началото премиерът Николай Денков заяви, че някои от исканията на енергетиците са неизпълними. Те настояват България да изтегли плановете за справедлив преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори.

От БСП - единствената парламентарна партия, която не участва в срещата в Народното събрание, обявиха, че предлагат единственото работещо решение: парламентът да възложи на МС изтегляне на подадения в Брюксел план и отсрочка за спокойни и нормални разговори.

В позиция до медиите социалистите посочват, че срещата между управляващи и протестиращите миньори е пълен провал.

"Целта на организаторите ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не е решаване на проблемите на хората, а имитация на разговори, сваляне на напрежението и смачкване на протеста", посочват от БСП.

Стотици миньори остават на блокадите на АМ "Тракия", "Струма" и Подбалканския път. От резултатите от срещата в София ще зависи какво ще предприемат оттук нататък.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев