АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ПОИСКА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА НС: СИТУАЦИЯТА С ПРОТЕСТИТЕ НА ЕНЕРГЕТИЦИТЕ СЕ ВЛОШАВА!

Корнелия Нинова
02.10.2023 / 18:09

Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава. Внасяме писмо до Росен Желязков за извънредно заседание на Народното събрание.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Настояваме Народното събрание да отмени решението си за 1 месец за изпращане на плановете и да се говори през този един месец със синдикати и работници, добави тя.

"Предприемаме конкретни стъпки. Борисов в типичен стил, правейки се на умряла лисица, критикува, но проблемът започна от неговото управление и той държи ключът към решението. С Гласовете на ГЕРБ минават всички решения на ПП-ДБ. Сега преговарят пак по манастири кой колко пари да вземе. А Борисов само хвърля съчки в огъня. Решението е институционално, прозрачно, ако ГЕРБ подкрепят добре, ако не - лъсва цялата истина", каза Корнелия Нинова.

„Изходът е институционален, незадкулисен прозрачен и пред всички български граждани – свикване на Народното събрание, където да се обсъди предложението на „БСП за България”, което и съвпада с исканията на протестиращите. Да се види кой кой е чрез гласуване. Ако ГЕРБ подкрепят – значи наистина са загрижени. Ако не подкрепят – то лъсва цялата истина: че и причината за протестите е у тях, и не искат да намерят решението”.

Нинова коментира и законопроекта за службите: "Не сме търсени от ПП-ДБ за подкрепа, не ни е представено. Борисов не ме изненадва, той с президента Радев се разбраха да не му се пипат службите."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев