АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ КЪМ ПЕТКОВ: ГЕРБ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ПП-ДБ ЗА СЛУЖБИТЕ: НЕ Е ВРЕМЕ!

Бойко Борисов
02.10.2023 / 17:57

По повод внасянето днес от "Продължаваме промяната - Демократична България" на законодателните предложения за реформи в службите за сигурност лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви:

"Водим диалог, но се разминаваме относно целите и задачите".

И даде съвет на ПП-ДБ: "Докато не се договори всичко, да не ни провокират с внасяне на законите. Ако ги внесат, ние няма да ги подкрепим, която друга партия иска - да ги подкрепи".

По думите на Борисов ръководителите на тези служби се ползват с голямо доверие от партньорите, а нищо в действията им в последно време не прави впечатление, че има необходимост да бъдат сменени незабавно.

Според Борисов целта на ПП-ДБ е да назначат депутат от ПП за шеф на ДАНС.

“Ако ДАНС с шеф депутат от ПП, честно ли ще бъде. Не, веднага ще се каже, че това е политическа поръчка“, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов допълни, че е против депутат от една партия да става шеф на специална служба. Той не каза кого визира, но през юли депутатът от ПП-ДБ Петър Петров беше освободен от депутатското му място по негово желание и назначен за зам.председател на ДАНС.

“Да говориш на ангро, че е пълно с руски шпиони в ДАНС и разузнаването!. Да им кажат имената и да ги дадат на прокуратурата. Да си представят законите ще ги гледаме, но след изборите. Сега има по-належащи неща“, каза Борисов.

Toй оцени високо работата на службите и каза, че "нищо в действията им в последно време не прави впечатление, че има необходимост да бъдат сменени незабавно".

Също като Румен Радев, каза, че шефовете им се ползват с голямо доверие от евроатлантическите партньори. Лидерът на ГЕРБ припомни, че председателят на ДАНС Пламен Тончев е получил награда от САЩ за работата си.

Въпреки съпротивата на ГЕРБ в понеделник ПП-ДБ внесе в парламента проектозаконите.

Борисов припомни, че шефовете на службите са назначавани от Радев и служебното му правителство и каза, че в тях “няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снима“.

“Всичко е изчегъртано, само техни хора“, изтъкна Борисов.

"Ако ДАНС с шеф - депутат от ПП, тръгне да разследва която и да е партия, който и да е друг депутат или каквото и да било, веднага ще се каже политическа поръчка. То не е и в тяхна полза. Когато имаме служби, които не ме слушат мен, не слушат Кирил Петков, не слушат дори Радев, това е най-доброто антикорупционно действие. Така че моят съвет към тях е докато не се договори всичко, да не ни провокират с внасяне на законите. Ако ги внесат, ние няма да ги подкрепим, която друга партия иска - да ги подкрепи".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев