АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖИТЕЛИ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

Служителите на "Топлофикация-Сливен" излязоха на протест в подкрепа на колегите си от „Марица Изток“
02.10.2023 / 13:15

Служителите на "Топлофикация-Сливен" излязоха на протест в подкрепа на колегите си от „Марица Изток“. За кратко те затвориха булевард „Банско шосе“ и част от кръговото кръстовище и направиха заявка утре да затворят подбалканския път София- Бургас в района на село Тополчане в ранния следобед.

Енергетиците обявиха, че сливенската толоцентрала също е на въглища и ако бъде спряна ще възникнат два големи проблема за Сливен – 300 семейства ще останат без препитание, а също и обслужващите ТЕЦ-а фирми, а близо15 хиляди частни абонати, детски градини, училища, болници, институции и социални заведения без парно отопление.

Директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов обяви, че централата постепенно се модернизира и намерението е да се премине от въглища към алтернативни горива, но има забавяне на темповете.

"Преминаването към друго гориво е път, по който ние сме тръгнали, но той се забави заради войната в Украйна. Трябва ни време и средства, които не можем да набавим от днес за утре".

Работниците обявиха, че правителството ги лишава от бъдеще.

Утре между 13.00 и 13.30 енергетиците от ТЕЦ Сливен ще затворят главния път София – Бургас на кръговото на село Тополчане, но не обявиха колко време ще бъде затворен участъкът.

https://bnr.bg/post/101885622/slujiteli-na-toplofikacia-sliven-izlazoha-na-protest

Снимка: Стоян Радев

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев