АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ДИАЛОГ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МИНЬОРИ И ЕНЕРГЕТИЦИ ТРЯБВА ДА ИМА

Бойко Борисов
02.10.2023 / 12:22

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пловдив, че разговор между правителството и протестиращите миньори и енергетици трябва да има, защото има варианти конфликтът да бъде решен.

В некоалицията подкрепяме министрите на финансите и на енергетиката. Не всички действия са им грешни, но начинът на комуникация е изключително погрешен, подчерта Борисов и допълни:

"Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно. Както и зърнарите ги помолих да не влизат в София да блокират града, същото бих казал и на протестиращите сега. Разбира се, някои от нещата могат да бъдат чути, могат да бъдат направени при добра комуникация може да се защити много от техните права, собственост дори да станат по-добре".

В петък, каза още Борисов, ние от ГЕРБ бяхме оставени да защитаваме сами Закона за енергетиката, а лидерите от ПП-ДБ отидоха да откриват предизборна кампания. По думите му не може така да се постъпва в ден, когато половината държава е блокирана и десетки хиляди протестират.

Не беше честно да ни оставят сами, да се стига до блъскане и бой, трябваше да са с нас на трибуната и да защитават това, което е правилно, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев