АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОЦ. КАТЯ МИХАЙОВА: СТРАНАТА НИ СЕ НАМИРА В АБСОЛЮТЕН ЗАСТОЙ, ОТ КОЙТО ПОМРЪДВАНЕ НЯМА

Доц. Катя Михайова
19.09.2023 / 15:09

"Като сложим факторите – протести, кандидати и "Няма за кого да гласувам", на едната страна на везната, какво виждаме – виждаме, че страната ни хич не е в добро положение. Намира се в някакъв абсолютен застой, от който помръдване няма". Това е мнението на доц. Катя Михайлова, преподавател по социология в УНСС.

Според нея за предстоящите избори има много неадекватни кандидати:

"Говоря за Терзиев в София. Какви са неговите послания – абсолютно противоречиви. Освен него, и другите кандидати, които до момента са ни известни по страната, са доста проблемни кандидатури".

Друг важен фактор, който доц. Михайлова посочи, е, че много хора казват, че няма да има за кого да гласуват.

"Тези, които протестираха срещу мафията, се сродиха с мафията и сега твърдят, че една друга мафия протестира под балконите им и иска да ги свали. Нещо не е съвсем както трябва", коментира тя в интервю за предаването "12+3" по БНР.

За протестите в аграрния сектор доц. Михайлова каза, че няма друго, което да счупи сглобката, освен зовът на Отечеството. Според нея този Министерски съвет няма капацитет да реши нещо добро за българската земя, българите и обществото. Тя не подкрепя тезите, че тези протести са политически или инспирирани от Путин.

"Дано сглобаджиите от ПП най-накрая да са се сетили и да са разбрали, че са в коалиция не само с ГЕРБ, но и в коалиция с ДПС и в тази коалиция решаващата дума има Делян Пеевски и ДПС. Дано всички сглобаджии в страната най-накрая да разберат кой управлява тази държава".

"България може да посинее от боя, който в момента й бият. От друго няма да посинее", изказа мнението си доц. Катя Михайлова. За нея ще е интересно какво ще се случи на изборите в Петрич и Троян. А в София иска да види:

"Искам да видим на балотаж Вили Лилков – автентичния десен кандидат, срещу кандидата на ГЕРБ. Искам да гледам това шоу".

Според нея преднината на Васил Терзиев във времето не му дава преднина в прогнозите.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев