АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" И БСП ПРИЗОВАХА ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФОНА НА ПРОТЕСТИТЕ

Народно събрание
18.09.2023 / 17:03

Фермерските протести получиха отзвук и в Народното събрание, чието извънредно заседание започна с декларации по темата. От "Възраждане" поискаха оставката на правителството. Депутатът Искра Михайлова се обърна към управляващите: "Управляват ни мошеници. Вашата наглост ескалира напрежението в държавата, нищо друго и никой друг. Нарушихте законите ни, погазихте всички морални норми, прекрачихте границата на търпимостта многократно. Време е да си ходите. Оставка!"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се присъедини към призива за оставка и заради критики към подкрепата на България за Украйна и липсата на адекватна реакция по повод открития дрон с мина в Черно море:

"Онази сглобка, която се хвали, че е евроатлантическа. Със зърното погазихте всички европейски норми и правила. С другото обаче, смятайки, че угаждате на евроатлантическите си партньори, изправяте пред риск България и българския народ. Много стояхте. Три месеца ли вече? Много ви е. Време е за истинската промяна в България".

Заради открития снощи на морския бряг край Шабла дрон, носещ мина, по-късно днес министърът на отбраната Тодор Тагарев ще бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия, обяви нейният председател Христо Гаджев:

"Мисля, че това е важно, тъй като темата е достатъчно чувствителна, и не трябва да се позволяват спекулации по темата и най-вече да става и прекалено политическа в момента. Важно е да има яснота и да може обществото да е много по-спокойно какво точно се е случило".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев