АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТЪР ТОДОРОВ ПРЕД БНР: В МВР ИМАШЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ БОЖКОВ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ДВА ДНИ ПРЕДИ ПРИБИРАНЕТО МУ

Петър Тодоров
31.08.2023 / 13:54

Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров.

Пред БНР Тодоров уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамерява да се прибере доброволно.

"Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август", каза той.

На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволно, или че той е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: "Имахме информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите".

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов – Петър Тодоров уточни, че първоначално министърът е поискал да работи с него. Впоследствие обаче е променил позицията си.

"Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки така надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставката, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени", поясни още подалият оставка главен секретар на МВР.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев