АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР ПЕТЪР ТОДОРОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Петър Тодоров
30.08.2023 / 17:23

Главният секретар на МВР подаде оставка. Това се случи броени часове след отказа на президента да го освободи от поста.

"Днес след 41 години в служба на родината, 35 от които в МВР, подавам оставката си като главен секретар", заяви главен комисар Петър Тодоров пред медиите, облечен в официалната си униформа.

"Преминах през всички нива, за да стигна до най-високото. Благодаря на хилядите достойни колеги, с които работихме през цялото това време. Вярвам, че ще продължат съвестно да изпълняват задълженията си. Аз обаче съм поставен в ситуация, в която не мога да го правя. Настоящото ръководство на МВР няма воля да продължи борбата за законност", обяви Тодоров.

Днес Петър Тодоров обясни, че за него постът не е самоцел. "Аз имам чест и достойнство – без тях няма как да бъдеш истински служител на реда. Мотивите, с които Калин Стоянов поиска моята оставка нямат никакво основание. Обвиненията му бяха грозни, а опитът му да използва смъртта на колеги за постигане на конюнктурни цели – недостоен. Няма да ги опровергавам един по един, защото бяха използвани като повод, не като причина", смята досегашният главен секретар на МВР.

Тодоров бе категоричен, че мотивите за отстраняването му нямат никакво отношение към работата му.

"Мотивите са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г. Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато", каза още той.

Петър Тодоров припомни, че при встъпването си в длъжност сегашният министър е заявил на служителите в МВР, че е един от тях. "Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. На всички колеги с униформи искам да кажа – нито крачка назад, ние сме призвани да работим за гражданите. Винаги ще имате приятел в мое лице.

Служа на Република България!", бяха последните думи на Тодоров като главен секретар на вътрешното министерство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев