АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДВА СЪСТАВА ОТ ЦЕНТЪРА ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В АЛБАНИЯ

Konkurs
29.08.2023 / 15:28

Два състава от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс - Сливен се завърнаха с отличия от Международен фестивал на изкуствата в Дуръс, Албания.

В последните дни на август в Дуръс, вторият по големина и най-стар град в Албания, се състоя Фолклорният фестивал International Competition and Festival of Arts "Summer star of Durres".

Модерен балет „Грация“ стана лауреат на I награда, а камерният състав на Детски хор „Дружна песен“ към Детски комплекс беше отличен с III награда от конкурса.

Дипломи за отличия във Международния конкурс и Фестивал на изкуствата „Летни звезди на Дурас“ получиха и ръководителите на съставите Пепа Коджабашева - диригент на детския хор, Валентина Недева - ръководител на балет „Грация“ и Юлия Кирова - хореограф на модерния балет.

„Участието в международния конкурс и фестивал „Летните звезди на Дуръс“ ни даде възможност не само да се изявим на сцената пред международното жури и публика, но и да разгледаме историческите и културните паметници, като римския амфитеатър и бани, древния акведукт и 500-годишната джамия Фатиха. Благодарим за невероятната организация и прекрасното отношение на директора на фестивала“, каза Валентина Недева.

В Международния конкурс и фестивал на изкуствата в Дуръс учасват солисти, ансамбли и групи от млади изпълнители от различни страни по света, разпределени в 8 възрастови групи.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев