АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: КРАЙ СЛИВЕН ИМА МНОГО ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА КЪМПИНГУВАНЕ

Kumpinguvane
26.08.2023 / 10:43

Първият къмпинг фестивал в България Auto Camp Fest се провежда край Сливен. В него участват над 300 любители на къмпингуването от цяла България. На къмпинг „Оазис“ са разположени и могат да се видят последни модели палатки, мини каравани, къмпинг боксове, ремаркета – палатки и друго оборудване за къмпинг. Кметът Стефан Радев, който откри фестивала, каза, че е разбираемо защо организаторите на събитието са избрали Сливен.

„Сливенският край има прекрасна природа и предлага много добри условия за къмпингуване. Затова е съвсем естествено, че организаторите са избрали Сливен за провеждането на първия къмпинг-фестивал в България. Убеден съм, че любителите на този начин за отмора и забавление са хора, които пазят природата и се отнасят с голямо уважение към нея. Всъщност вие сте едни от най-яростните нейни защитници и ви прави чест, че я пазите чиста и учите децата на отношение и любов към природата“, каза кметът.

Той информира, че през последните години Община Сливен непрекъснато търси варианти и реализира политики за опазване на околната среда, за намаляване на вредните емисии, като инвестира в нови автобуси, електробуси и тролейбуси.

„Сливен е един от градовете с най-малко фини прахови частици и с голям процент оползотворени отпадъци, а все повече граждани се възползват от най-добрите технологии за пречистване на отпадъци. През 2018 година извоювахме приза най-зеленият град на България и се гордеем с тази награда“, допълни Стефан Радев. Той пожела на участниците незабравими преживявания в Сливен, които да ги доведат отново тук, на следващото издание на фестивала.

Подобни събития се провеждат в Западна Европа от години, но в България се организира за първи път. Веселин Вълев, управител на Къмпинг БГ- организатор на фестивала, заяви, че Сливен има подходящи условия за къмпингуване. „Къмпинг „Оазис“ е с голямо пространство, много зеленина, близост до града, възможности за игри, музика, лагерен огън, спорт, риболов, планински преходи и забележителности в района, които ще посетим“, каза Вълев.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев