АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЗАДЪРЖАН НА ЛЕТИЩЕТО – 24 ЧАСА ЩЕ ИЗКАРА В АРЕСТА

Бизнесменът Васил Божков е задържан за 24 часа, обяви пред журналисти на Летище "София"
25.08.2023 / 16:54

Самолетът с обявения за издирване бизнесмен Васил Божков кацна в София малко след 15:00. Божков е бил задържан за 24 часа, след което е откаран в МВР болница за преглед. Това заяви един от защитниците му - Стоян Баумайер, пред журналисти на Терминал 2.

По думите на адвоката, Божков се е върнал доброволно.

До 23 август не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната поради опасения за неговата сигурност. Евентуално след прегледа в МВР болница ще бъде разпитан от прокуратурата, обяви Баумайер.

"Неговите мотиви да се върне е да изчисти името си в съда", заяви Стоян Баумайер, един от адвокатите му. Той не пожела да отговори на въпрос дали има някакво споразумение с прокуратурата, както и по кое от обвиненията е задържан, но допълни, че от следващата седмица ще има подробности и препоръча да му се следат изявленията в социалните мрежи (бизнесменът използва Facebook и Twitter - бел. ред.)

„Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми за които той даже не знае, че е имало кастинг“, категоричен е Баумайер по повод има ли връзка връщането на Божков с убийството на бизнесмена Алексей Петров. Васил Божков и Алексей Петров нямат нищо общо, никога пътищата им не са се пресичали, посочи той.

"Кацнах. Имам среща с бухалките", написа при кацането си бизнесменът във Facebook.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев