АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪРВИЯТ ЕЛЕКТРОБУС И ПЪРВИЯТ НОВ ТРОЛЕЙБУС ПРИСТИГНАХА В СЛИВЕН

Първият електробус в Сливен
24.08.2023 / 11:45

Първият електробус пристигна в Сливен вчера следобед в базата на "Пътнически превози", а тази сутрин - и първият тролейбус. Това съобщи кметът Стефан Радев. Поетапно до 15 септември ще пристигнат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса.

Доставката е част от втория проект на Община Сливен за градски транспорт, който се финансира от ОП "Околна среда" 2014-2020 и е свързан с намаляване на вредните емисии и праховите частици. По първия проект беше обновен автобусният парк в града, като бяха закупени 27 нови автобуса. Общината ремонтира токоизправителните станции и подмени всички трансформатори. Електропреносната мрежа е с модерно електронно управление. Електробусите ще обслужват близките населени места и част от градските линии.

„Продължаваме с политиката си за подобряване на градския транспорт, която започнахме още през миналия мандат, с подмяна на автобусния парк. С новите електробуси и тролейбуси работим за повишаване на качеството на въздуха и отговаряме на съвременните изисквания за намаляване на вредните емисии“, каза кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев