АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАКГРЕГЪР ПРЕД КАРЛСЪН: ТЕЗИ, КОИТО СЕ КЪПЯТ В КРЪВ ОТ ВОЙНАТА, СА В КИЕВ И ВАШИНГТОН

Макгрегър пред Карлсън: Тези, които се къпят в кръв от войната, са в Киев и Вашингтон
23.08.2023 / 09:29

В понеделник Тъкър Карлсън публикува интервю с бившия служител на администрацията на Тръмп и първи съветник на Пентагона по негово време, полковник Дъглас Макгрегър, който обясни защо войната в Украйна е поставила САЩ на ръба на „катастрофална война, която лесно може да ни унищожи“.

Карлсън започна със смелото твърдение, че: „почти всичко, което NBC и The NYTimes са ви казали за войната в Украйна, е лъжа“.

„Руската армия е некомпетентна“ – твърдят те. Украйна е демокрация!“ – „Владимир Путин е Хитлер и се опитва да завладее света!“ – „За щастие, украинците побеждават“, изброява Тъкър Карлсън.

„Всичките твърдения са невярни, особено последното – добави Карлсън и продължи: – „Украинската армия не печели – всъщност губи тежко. Украйна се унищожава. Нейното население е избивано.“

Тук се включи полковник Макгрегър, като заяви, че „повечето американци не знаят нищо за Украйна, ако знаеха нещо за историята на Източна Европа, всички щяха да кажат „Излезте!“… защото войните, кръвта и омразата, които са се водили в продължение на векове, са нещо, с което не можем да се оправим.“

С напредването на дискусията тонът на коментарите на Макгрегър става все по-зловещи.

Той отбелязва, че президентът Байдън е разрешил „заплащането бойните действия“, което предполага, че в Украйна има американски сили на терен.

„Би било грешка да се мисли, че руските сили не знаят къде се намират те“, обяснява пенсионираният полковник, като посочва, че руснаците изпращат ясно послание с неотдавнашните си прецизни ракетни удари близо до границите на Полша и Молдова, което гласи: „Ако си мислите, че можете да се скриете от нас, ако дойдете тук, ако преминете тези граници, ние ще ви унищожим.“

Трябва да се примирим с тези реалности, защото не можем да ги победим“, отбеляза той, размишлявайки върху факта, че хората го наричали „непатриот“ заради коментарите му.

Той обобщи ситуацията в Украйна доста лаконично: „Ако продължим тази война с Русия в Централна и Източна Европа, тя ще достигне и до нас тук, в Съединените щати“.

Според Макгрегър „най-умното нещо, което можем да направим, е да прекратим тази война сега“, като добави: „Руснаците никога няма да търпят сили на НАТО на украинска земя“.

„Украинските сили на парче се предават на руснаците, не защото не искат да се бият; а защото не могат да се бият повече, имат толкова много ранени, че не могат да ги евакуират… ще видим как тази армия, за която похарчихме толкова много средства, ще се стопи.“

Що се отнася до оборудването, което се използва за водене на бойни действия, Макгрегър заяви, че „голяма част от оборудването, което изпратихме там, е съвсем откровено остаряло… то е много старо, не е ново“.

„Интегрираната противовъздушна отбрана (на руснаците) ще свали от небето почти всичко, което лети“, категоричен е Макгрегър.

Той добави: „След това ще използваме ядрено възпиране с тактическо ядрено оръжие, с което казваме на Русия: Ако продължавате да напредвате, ще трябва да използваме ядрено оръжие. Не искаме да стигаме дотам, защото идеята, че има т.нар. тактически ядрени оръжия били просто една малка ядрена бомба (подобни твърдения американските медии внушават на населението), и че няма да предизвика ядрена война (са абсурдни). Използването на каквото и да е ядрено оръжие ще предизвика много бързо ескалация“, категоричен е полковникът от запаса.

В края на предаването си Тъкър Карлсън попита Макгрегър за мнението му относно „левия американски мъж, преоблечен като жена“, който сега е говорител на ВСУ и който твърди, че „Владимир Путин е вампир, който се къпе в кръвта на украинските деца“.

Макгрегър попита „това транссексуален мъж ли е?“. На което Карлсън отговари: „да, това е човек с фалшиви гърди“.

Макгрегър не пожела да коментира новия транссексуален говорител на въоръжените сили на Украйна но заключи: „Аз мисля, че и всичко останало е фалшиво. Тази война е катастрофа… хората, които се къпят в кръв, са в Киев и Вашингтон“.

trud.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев