АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЖАРИТЕ В ГЪРЦИЯ НЕ СТИХВАТ, ВЛАСТИТЕ У НАС СЛЕДЯТ СИТУАЦИЯТА КРАЙ ГРАНИЦАТА

Пожар
23.08.2023 / 08:40

Пожарите в Гърция не стихват. През нощта пламна ново огнище - на остров Самотраки

Пламъците в гръцката част на Родопите се насочват в този час към Комотини, съобщава гръцката обществена телевизия ЕРТ. Извършва се евакуация на няколко села в района.

В гръцката област Еврос активните фронтове, които предизвикват безпокойство, са този в град Александруполис, който гори вече четвърти ден, и този в националния парк Дадя, където вчера бяха открити 18 овъглени мигранти, сред които и две деца.

Пожар избухна малко преди полунощ в северната част на гръцкия остров Самотраки, в района на село Терма. Огънят е в горска местност и на известно разстояние от селището.

А пожарът, който избухна вчера по обед в района на Атина продължава да е извън контрол. Огънят е нанесъл щети на къщи. В момента пожарът е разделен на два опасни фронта, като единият се насочва към атинския квартал Ано Лиосия, а другият се простира към съседен квартал на север.

Българските власти следят постоянно ситуацията с пожарите в близост до границата с България. Горските власти у нас вече са предприели превантивни мерки за защита на хората от пограничния регион и опазване на горските територии у нас.

Всички служби, отговарящи за стопанисването на горите са в готовност за предприемане на своевременни действия при необходимост, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев