АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЮТ ГИНГРИЧ С ШОКИРАЩО РАЗКРИТИЕ: ВАШИНГТОН НАТИСНАЛ ПРОКУРОРКАТА ОТ ДЖОРДЖИЯ ДА ОБВИНИ ТРЪМП

Байдън - Тръмп
22.08.2023 / 11:52

Бившият репуликански председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нют Гингрич лансира шокиращо разкритие за Белия дом на Байдън и обвинението срещу президента Тръмп от прокурора на Джорджия Фани Уилис, пише изданието The American Thinker.

Според Гингрич достоверен източник му е казал, че окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис е получила обаждане от Вашингтон с нареждане да повдигне обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп, защото те се нуждаят от отвличане на вниманието от след "прецакването" с наскоро назначения специален съветник Дейвид Вайс, който разследва аферата със сина на президента - Хънтър Байдън.

"Казаха ми – това са слухове – но ми казаха от надежден източник, че в петък вечерта някой от Вашингтон се обадил на окръжния прокурор в Атланта и казал: „Трябва да повдигнете обвинение в понеделник. Трябва да покрием всички грешки, които току-що направихме с Вайс“, каза Гингрич в интервю. „И тя очевидно казва: „Моите съдебни заседатели няма да се върнат до вторник“, а отсреща настояват: „Не ме чухте. Трябва да повдигнете обвинение в понеделник“.

Когато Уилис обяснява, че съдебните ѝ заседатели няма да са налице преди обяд, получава отговор: „Това няма значение.“

Не знаем кой точно е направил това телефонно обаждане, пояснява Гингрич, но отбелязва, че източникът му е "изключително добре осведомен" и се е доказвал в много предишни случаи.

Авторката на статията Моника Шоуолтър отбелязва, че дори само подозрението, че президентът Джо Байдън е намесен в повдигането на обвиненията срещу Тръмп в Джорджия, вече има ефекта на бомба.

Досега пресата радостно съобщаваше, че обвинението срещу Тръмп в окръг Фултън е независима, местна, окръжна операция. Затворът, в който планираха да го задържат и да го затворят, беше пълен с хлебарки и мръсен, както и е разследван за нарушения на човешките права, съвсем различен от федералните затвори. Шерифът радостно казваше на всички, че ще направи снимката на президента Тръмп (която, разбира се, ще бъде публикувана навсякъде) в името на равното третиране. Това беше представяно като чисто местна операция, от която се предполага, че Тръмп няма да може да се измъкне, коментира авторката.

Някои експерти отдясно поставяха под съмнение дали такова обвинение изобщо трябва да бъде позволено, като се има предвид, че всеки местен прокурор би могъл на същия принцип да спре всеки, когото си поиска, да се кандидатира, докато някои левичари изразиха неописуемо веселие, че Тръмп няма да може да се самопомилва, ако бъде съден и осъден от щатска съдебна система.

Сега научаваме, че Байдън е участвал в това през цялото време и не, Фани Уилис не е действала самостоятелно, тя е работила в тясна координация с Белия дом и е правела това, което ѝ е казано, въпреки че не е искала да го прави по такъв начин. Байдън имаше политически проблем с назначаването на Робърт Вайс за специален прокурор по разследването на сина си Хънтър Байдън и поиска Уилис да отвлече вниманието от въпроса, като повдигне обвинения срещу Тръмп в Джорджия, коментира още Моника Шоуолтър.

Цялата тази машинация изисква собствен специален прокурор, защото очевидно Байдън дърпа някакви марионетки на конци.

Нют Гингрич беше прав да го разкрие, защото ни казва много повече за това каква измама е това политически мотивирано съдебно преследване. Той го нарича „форма на политическа война“ и отбелязва, че нито едно от тези обвинения, пред които е изправен Тръмп, не е „законно“. Той е невероятен ресурс за изясняване на това, което точно се случва, докато машината на Байдън за прикриване на случващото се се опитва да се върти.

Администрацията на Байдън е затънала до уши в корупция и помия. Сега те използват Уилис като фронтмен, ако докладът на Грингрич е верен. Време е Конгресът да си даде сметка за това, заключава Моника Шоуолтър.

Епицентър.БГ

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев